Els Mossos d’Esquadra detenen un home després que intentés robar en un domicili a Figueres trepant 8 metres per una paret

2019-05-03 21:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir ahir, a Figueres, un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Jordi Desvalls (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa, atemptat contra els agents de l’autoritat i danys.

Els van passar al voltant de les 16h quan un home va intentar accedir per la força a l’interior d’una casa situada al carrer Sebastià Trullol de Figueres.

El lladre va escalar uns vuit metres trepant per una paret, on hi ha diversos tubs de coure que subministren gas, i va intentar forçar la finestra de la cuina d’un segon pis. La propietària, que estava al pis, se’n va adonar i va demanar ajuda als veïns que van alertar els serveis d’emergència.

El lladre, en veure’s descobert, va utilitzar els mateixos tubs per baixar cap al carrer.

Ràpidament els agents van arribar al lloc i, mentre comprovaven els fets, van localitzar un home que coincidia plenament amb la descripció de l’autor. El lladre, en veure els agents, va llençar al terra una pedra de grans dimensions que portava a les mans.

En el moment de la seva detenció es va resistir activament i va lesionar lleument dos mossos. A més, durant el trasllat a dependències policials va trencar a puntades de peu dues finestres del vehicle policial. Per tot això, també se l’acusa d’atemptat als agents de l’autoritat i danys.

El detingut, que té antecedents per fets similars, ha passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.