Els Mossos d’Esquadra detenen a la Jonquera un camioner romanès que circulava amb un permís de conduir fals

2019-11-20 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 18 de novembre, a la Jonquera, un home de 28 anys, de nacionalitat romanesa i amb domicili a Leordeni (Romania), com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic.

Els fets van passar el mateix dia 18 de novembre en el marc d’un control de transports que una patrulla de trànsit estava fent en el punt quilomètric 3 de l’autopista AP-7, al terme municipal de la Jonquera. A primera hora del matí els agents van aturar un camió i, en identificar el seu conductor, van veure que el permís de conduir presentava un seguit d’anomalies. Concretament, el document era més gruixut i el segell hologràfic no tenia les mesures de seguretat d’un permís legal. A més, en posar-lo sota la llum ultraviolada, el document no reaccionava ni s’observava cap mesura de seguretat.

Els policies, juntament amb el Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, van confirmar la falsedat del permís i van detenir el conductor del camió per falsificació de document públic.

A més, en fer el control es va detectar que l’home no tenia el Certificat d’Aptitud Professional (CAP) i li faltaven components de l’aparell tacògraf, fet pel qual va ser sancionat administrativament.

El detingut, que no li constaven antecedents, va passar el mateix dia 18 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.