Els Mossos d’Esquadra detenen a la Jonquera i Figueres tres homes per transportar cabdells de marihuana en dos vehicles

2020-10-22 09:15

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Figueres van detenir els dies 13 i 16 d’octubre, a La Jonquera i Figueres, tres homes de 22, 24 i 41 anys, de nacionalitat francesa i espanyola, amb domicilis desconeguts i a Figueres, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Prop de les nou del vespre del passat 13 d’octubre, agents de paisà d’aquesta comissaria, que feien patrullatge preventiu, van veure un vehicle que circulava a gran velocitat per la carretera N-II, just a la sortida de Figueres en sentit França.

Els mossos van fer un seguiment discret del vehicle i després de veure que realitzaven una conducció estranya, tal com fer dues vegades la mateixa rotonda, van alertar patrulles de la Jonquera per tal d’interceptar-los en un control de pas d’aquesta via, a l’alçada del punt quilomètric 772.5. Quan els ocupants del cotxe van veure el control policial va intentar fer mitja volta per tal d’eludir-lo, però els agents de paisà els van aturar. Els mossos els van identificar i escorcollar. Al maleter del turisme van trobar tres bosses de plàstic transparents que contenien un total de 3,1 quilos de cabdells de marihuana.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en 5.569 euros.

La tarda del 16 d’octubre agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Figueres van detenir un home de 41 anys per transportar 1,53 quilos de cabdells de marihuana. Mentre patrullaven per la rotonda de la N-260, al punt quilomètric 29, els agents van detectar una forta olor de marihuana que sortia d’un turisme que circulava amb les finestres abaixades. Els mossos el van aturar a l’avinguda Vilallonga de Figueres i el van detenir per un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior aquesta droga estaria valorada en 2.680 euros.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar els dies 14 i 18 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.