Els Mossos d’Esquadra detenen quatre homes per robar amb violència a prostitutes de la Jonquera

2012-06-29 18:00

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir ahir dijous dia 28 de juny a la Jonquera, quatre persones com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. Es tracta de quatre homes d'entre 24 i 28 anys, tres de nacionalitat francesa i un del marroc que van atractar prostitutes de la zona. 

Cap a les cinc de la matinada del mateix dia 28, una patrulla uniformada que realitzava un patrullatge preventiu per la població de la Jonquera, va observar al pàrquing d’una benzinera que hi havia una discussió acalorada entre un grup de persones. En arribar al lloc, els agents van separar les dues parts i van identificar totes les persones que havien intervingut en el conflicte. Després d’aclarir els fets els mossos van saber que les quatre persones, que anaven dins d’un turisme francès, havien intentat robar els diners a dues noies que exercien la prostitució, després d’haver obtingut els seus serveis sexuals. 

Les noies van explicar que van ser agredides i van anar fins al pàrquing de la benzinera per demanar ajuda. Allí es van aturar dos homes per auxiliar-les, però el conductor del vehicle francès els va barrar el pas utilitzant el turisme amb actitud amenaçadora. Mentre els mossos portaven a terme l’actuació, es van aproximar dues prostitutes més i van manifestar que feia mitja hora també havien estat víctimes d’un robatori similar, comés pels mateixos quatre homes. 

Al conèixer tots els fets, els mossos van detenir les quatre persones que viatjaven en el turisme francès acusades d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. Durant l’escorcoll del vehicle els policies van trobar 930 euros en efectiu i munició de fogueig per a un arma curta del calibre de 9 mm. 

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, han passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual ha decretat la seva llibertat.