Els Mossos d’Esquadra detenen a l'AP-7 dos homes que havien perpetrat un furt amb la tècnica 'del peruà' a la Jonquera

2014-05-27 17:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 25 de maig dos homes, de 32 i 42 anys, de nacionalitat kosovar i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els fets van passar pels volts de les 18:45 del mateix dia, al quilòmetre 79,5 de l’autopista AP-7, dins del terme municipal de Sils (Selva).

Una patrulla de trànsit va observar un vehicle aturat al voral i va parar veure que li passava. Tot apuntava que el turisme estava avariat. però l’actitud dels dos ocupants va fer malpensar els agents.

Els mossos tenien coneixement que feia poca estona, a l’àrea de servei de la Jonquera, s’havia produït un furt amb la tècnica “del peruà” (parar un conductor amb qualsevol excusa per robar-li). Concretament, uns ciutadans holandesos havien estat víctimes del furt d’una bossa de mà i de dos telèfons mòbils.

La descripció facilitada per les víctimes coincidia plenament amb la dels dos ocupants del turisme. Per aquest motiu els agents van escorcollar els dos homes. Aquests portaven diners i material que coincidia amb el denunciat al furt. A més, pel comprovant, van saber que havien entrat a l’autopista per la Jonquera.

Davant les evidències, els mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors del delicte de furt. Els detinguts, que tenien antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.