Els delictes a Figueres s'han reduït un 4% durant els mesos d'estiu respecte a fa un any

2019-10-22 13:45

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, la ciutat de Figueres ha registrat una reducció dels delictes comesos al municipi d'un 4,06% menys respecte al mateix període de l'any passat.
En els darrers mesos d'estiu s'han reduït alguns dels delictes que provoquen una major sensació d'inseguretat, com els delictes contra les persones (-1,66%) i els delictes contra el patrimoni (-5,24%). Concretament, els robatoris amb força a domicili i en empreses han caigut un 31,30% i 46,67%, respectivament, mentre que els furts i les estrebades han descendit un 13,78% i 12,50%, respectivament, si es compara amb les dades del mateix període de 2018. 

També han sofert un descens important els robatoris en vehicles, que se situen en un 26,09% menys respecte l'any passat. 

Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, aquest han disminuït fins al 3,81%, i els delictes contra l'ordre públic un 17,95% respecte als mateixos mesos de 2018. 

En canvi, els delictes contra la salut pública han tingut un augment del 68,75% respecte als mesos de juliol, agost i setembre de 2018, i que tenen el seu origen en la intensificació de les actuacions que els diferents cossos policials han fet contra l'elaboració i consum d'estupefaents en els darrers mesos i en especial, la Guàrdia Urbana de Figueres, amb la intervenció canina a places i carrers del municipi. 

L'altra tipologia de delicte que ha tingut un creixement important a la ciutat han estat els robatoris amb força en establiments (+41,67%). Una part d'aquests fets delictius es van cometre aquest estiu en diferents botigues del centre de la ciutat, fet que va provocar un pla específic al llarg d'aquests darrers mesos i ja es van identificar i detenir els responsables. 

El regidor de Seguretat Ciutadana de Figueres, Pere Casellas, ha destacat que "aquestes dades són un reflex de de la millorarde la seguretat a Figueres. Les dades de l'estiu ens indiquen que anem per bon camí, però hem de ser autoexigents i millorar encara més, sobretot en algun àmbit concret".