Els centres escolars escullen els seus representants al Consell Ciutadà d'Infants de Figueres

2019-10-25 13:00

Al llarg d'aquesta setmana, els alumnes dels diferents centres d'educació primària i secundària de Figueres han estat convocats per votar als nous representants al Consell Ciutadà d'Infants de Figures. Durant les jornades de votació, cada centre escolar ha escollit als seus representats entre els alumnes de cinquè i sisè de primària i de primer i segon curs de l'ESO. Prèviament, els candidats s'havien presentat davant dels seus companys d'aula per donar-se a conèixer i fer difusió de la seva candidatura.

El Consell Ciutadà dels Infants, constituït per primera vegada l'any 2014, té com a objectius la promoció d'hàbits democràtics i sentiments de pertinença als infants i adolescents, mitjançant un espai que esdevingui educatiu i participatiu. A més, els alumnes tindran l'oportunitat de donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants, no només en temes estrictament infantils, sinó tots els aspectes relacionats amb la ciutat, desenvolupant així, una major sensibilitat cap a la relació entre ciutat i infant.

Un cop es coneguin els alumnes escollits, es constituirà el nou Consell Ciutadà d'Infants el pròxim 22 de novembre al Saló de Plens de l'Ajuntament de Figueres, coincidint aquella mateixa quinzena amb la celebració del Dia Internacional de la Infància (20 de novembre) i el Dia Internacional de les Ciutats Educadores (30 de novembre).