Els cellers de la DO Empordà comencen la verema per a produir uns 60.000 hectolitres

2015-08-20 15:00

La verema a la Denominació d'Origen Empordà ja està en marxa. Aquesta setmana els cellers de la DO Empordà han començat a veremar les varietats més primerenques de chardonnay i sauvingnon blanc, seguides de les parcel·les destinades a produir vi escumós, on es busca més acidesa del gra i menys quantitats de sucres.

Les altes temperatures d’aquest estiu, tant de dia com de nit, i l’escassa pluviometria, semblava que farien avançar la verema un parell de setmanes respecte la campanya passada, però les últimes pluges d’aquests dies d’agost i la disminució de les temperatures, han fet iniciar la verema aquesta setmana en poca quantitat. El gruix de la producció es veremarà en el proper mes.

Tot i que dependrà de les condicions metereològiques de les properes setmanes, les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany es situarà a la mitjana de la denominació per sobre dels 60.000 Hl. La producció serà una mica inferior respecte de l’any passat, entre un 5% o un 10% menys. Una gelada a principis d’abril, la forta tramuntanada de mitjans de maig i les pedregades del mes de juny han contribuït a aquest descens respecte de l’any anterior.

Segons les previsions de la DO Empordà, la verema del 2015 donarà un raïm de bona o molt bona qualitat en funció del temps de les properes setmanes. El raïm presenta un molt bon equilibri entre la maduració fenòlica de la pell i de la polpa.