Els càmpings gironins inverteixen 45 milions per a ser encara més sostenibles i consolidar l'aposta per l'especialització

2019-06-09 19:00

El sector del càmping a les comarques gironines viu en constant evolució fins a convertir-se en autèntics resorts amb uns serveis de gran qualitat adaptats a les exigències del mercat, amb un gran respecte per l’entorn, una gestió moderna i sostenible i on el visitant pot viure experiències innovadores. Per poder continuar amb aquest posicionament, els 73 càmpings que formen part de l’Associació de Càmpings de Girona (ACG) han invertit aquesta temporada més de 45 milions d’euros .

Miquel Gotanegra, president de l’ACG  explica que “aquest any seguim invertint per millorar la qualitat de les instal·lacions, per seguir avançant en la sostenibilitat ambiental, per continuar aportant experiències innovadores als nostres visitants i, sobretot, per consolidar la gran aposta per l’especialització que vam iniciar fa dos anys”. “En els últims cinc anys hem invertit  150 ME”, afegeix Gotanegra.

Un dels aspectes que més s’està treballant en els càmpings gironins és en la sostenibilitat mediambiental per continuar avançant en la línia d’un turisme responsable, d’anar implementant mesures que contribueixin a reduir l’efecte del canvi climàtic i fer-ho en consonància amb la consciència de molts dels visitants de respecte per l’entorn. I també perquè  molts establiments es troben a la costa o en paratges únics i parcs naturals. En aquest sentit s’han fet millores en les canalitzacions d’aigua per integrar-les més en l’entorn, construccions de carrils bici, adquisició de vehicle elèctrics o instal·lacions de plaques fotovoltaiques per subministrar energia a les instal·lacions. 

Una altra de les principals línies de les inversions efectuades enguany als càmpings gironins és per continuar amb la gran aposta del sector per l’especialització. 

Actualment el 50 per cent dels càmpings que formen part de l’Associació tenen un centre de lleure propi.