Els Amics dels Museus Dalí projecten el documental 'La vida secreta de Portlligat' a La Cate

2017-11-27 16:00

Els Amics dels Museus Dalí i el cineclub Diòptria projecten aquest dimecres 29 de novembre, el documental La Vida Secreta de Portlligat. La Casa de Salvador Dalí a dos quarts de nou del vespre a la sala La Cate de Figueres. 

La presentació anirà a càrrec de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, i David Pujol, realitzador, guionista i productor de DocDoc Films.

El documental ens situa a la casa de Salvador Dalí a Portlligat, l'única residència i taller estable que va tenir, que serveix de fil conductor per explicar la seva vida i obra, una biografia i una creació que recorren tot el segle XX. Aquest documental permet també destacar la forta vinculació del pintor amb el paisatge de Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus, un paisatge del qual s'amara, que el condiciona i determina. I alhora explicar aspectes més desconeguts de la seva biografia, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana i primera model, Anna Maria, relacions que ens ajuden a entendre determinats aspectes de la seva obra. Conèixer la casa-taller de Portlligat és conèixer més íntimament Salvador Dalí. 

Aquest documental de la Fundació Gala-Salvador Dalí ha estat guardonat amb dos premis del Arte Non Stop Festival International Film & Art Festival BA 2017: Premi al Millor Documental i Premi a la Millor Pel·lícula del Festival, i amb el Golden Prize en la categoria de llargmetratges de museus de l’AVICOM, el Comité Internacional de l’Audiovisual, Noves Tecnologies i Mitjans Socials de l’ICOM, el Consell Internacional de Museus. D’altra banda, el documental ha quedat finalista del Figueira FilmArt – Festival de Cinema da Figueira de Foz de Portugal, al Festival Artecinema de Nàpols i al Conversazioni Video – Festival Internazionale di Documentari su Arte e Architettura de Roma. 

L’entrada és gratuïta prèvia reserva de plaça per garantir l’aforament. Per reserves o més informació cal telefonar al 972 677 520 o enviar un correu a amics@fundaciodali.org.