Els Mossos detenen dos homes in fraganti per tràfic de drogues a l’Armentera

2012-02-07 14:00

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 de febrer a l’Armentera, a Cristian AR, de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí de Premià de Mar i Nestor Alejandro MC, de 20 anys, nacionalitat colombiana i veí de Terrassa com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), i atemptat a agents de l’autoritat. A més, a Cristian AR se l’imputa un delicte de conducció temerària.

Pels voltants de les cinc de la tarda del dijous 2 de febrer, agents de la comissaria de Roses estaven realitzant tasques de seguretat ciutadana pel municipi de Sant Pere Pescador i van veure un vehicle que infringia el Reglament General de Vehicles, concretament tenia la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) caducada.

Quan els ocupants del turisme van veure que els agents els alertaven perquè s’aturessin, es van fer escàpols de la patrulla policial. Van marxar a gran velocitat fent maniobres brusques i alguns trams els van fer contra direcció dins la població de Sant Pere Pescador, posant conseqüentment en perill als vianants (que havien de pujar a les voreres per no ser atropellats) i vehicles que s’anaven creuant. Una altra patrulla, que va ser alertada dels fets, va intentar interceptar el vehicle en un control policial de la carretera de Sant Pere Pescador a l’Armentera, però el vehicle escàpol va intentar atropellar els agents que es van haver de llançar al terra per evitar ser atropellats.

Ambdues patrulles van continuar perseguint els fugitius i van veure que un ocupant, concretament el que anava posicionat com a copilot, llançava per la finestra una bossa de plàstic negre, tipus escombraria. Una de les patrulles va recollir la bossa, que contenia tres bosses de plàstic més amb una substància vegetal de color verd, presumptament marihuana, d’uns 700 grams. Els mossos finalment van aturar el vehicle, i després d’identificar els dos ocupants els van detenir. En l’escorcoll del vehicle es van localitzar també un total de 1.475 euros en diversos bitllets fraccionats.

Els detinguts, a qui a Cristian AR li consten antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar l’ingrés a presó de Cristian AR.