Els Mossos detenen a Fortià dos joves per robar en una finca agrícola

2011-05-16 15:00

Agents de l’Àrea Bàsica Policial de Roses-Alt Empordà van detenir el passat 12 de maig a Fortià un menor d’edat i un major d’edat, Antonio RF, de 25 anys i veí de Figueres com a presumptes autors d’un robatori amb força.

Pels voltants de les cinc de la tarda una patrulla uniformada de seguretat ciutadana feia tasques de prevenció per la localitat de Castelló d’Empúries quan va rebre l’avís d’adreçar-se a la localitat de Fortià perquè un agent rural tenia retingudes dues persones que presumptament havien sostret un motor d’una finca situada al costat del camp de futbol de la població.

Quan els mossos van arribar al lloc dels fets l’agent rural els va manifestar que mentre passava en cotxe pel costat de la finca havia vist com tres homes en sortien corrents, pujaven a un vehicle i marxaven a gran velocitat. En aquell moment va demanar la presència dels Mossos d’Esquadra. Mentre aquests arribaven, l’agent rural va veure un motor de dubtosa procedència a l’exterior de la finca i acte seguit va continuar la marxa per tal d’aturar el vehicle uns metres més avall. Un dels tres individus va sortir del cotxe i va fugir de lloc en direcció a la població de Fortià.

D’immediat van arribar els agents que van identificar i detenir els dos ocupants restants ja que a la part exterior de la porta d’entrada de la finca hi havia un generador elèctric de benzina i el cadenat de la porta d’entrada i del garatge forçats. El generador l’havien aconseguit treure de l’interior del garatge. La investigació continua oberta a l’espera de detenir el tercer ocupant.

El detingut major d’edat, a qui li consten antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la llibertat amb càrrecs, mentre que el menor serà citat per comparèixer davant Fiscalia de Menors.