El Túnel de Vent d'Empuriabrava supera els 250.000 voladors en 5 anys

2017-11-17 18:00

En el seu cinquè aniversari WINDOOR Túnel de Vent d'Empuriabrava arriba a la xifra dels 250.000 voladors i 20.000 hores de vol. El túnel empordanès, el primer que va obrir a l’estat, fa balanç d'aquests 5 anys amb unes dades que el situen com el túnel de referència a Europa.

En aquests cinc anys ha mantingut una mitjana d'obertura diària d’ 11,81 hores, el que ha suposat que més de 250.000 persones hagin experimentat la sensació de volar a les seves instal·lacions. Des de la seva obertura, el túnel comptava amb un 80% de voladors professionals i un 20% de voladors novells que volien experimentar la sensació de volar en el primer túnel de vent de l’estat. La consolidació del túnel com centre esportiu i d'oci -amb l'obertura d'un beach club amb simulador de surf fa ja 3 estius- ha permès que aquest perfil evolucioni fins a assolir un 45% de voladors novells. El túnel empordanès ha aconseguit duplicar el nombre de voladors que volen sentir noves experiències i se situa com un referent sectorial a Europa.

Precisament una de les fites d'aquest cinquè aniversari ha estat el notable increment de voladors que volen millorar la seva tècnica de vol. Per a això es va crear un entrenament especial, el programa windcoach, alternatiu al fitness que habitualment es realitza en un gimnàs. Aquesta innovadora modalitat esportiva, amb professor particular, ha captivat ja a més de 2.000 persones que s'han convertit en professionals del vol, una nova disciplina esportiva exigent però molt satisfactòria.

A part dels voladors novells i els professionals que volen mantenir-se en forma volant, hi ha un tercer perfil de volador, el paracaigudista, que troba al túnel de vent empordanès el lloc d'entrenament perfecte, tant davant les inclemències meteorològiques com a centre d'alt rendiment. Aquest tipus de volador representa el  55% dels voladors que practiquen al túnel empordanès.

BALANÇ DE L’ANY 2017

El primer simulador de caiguda lliure d'Espanya, que aquesta setmana celebra els seus 5 anys d'obertura, tanca l'últim exercici amb una mitjana de 40.000 voladors i 11,81 hores d'obertura diàries, el que suposa un total de 4.500 hores de vol a l'any i un increment del 5%, tant en vendes com voladors, respecte a l'exercici anterior. El volum de facturació de l'últim any ha estat de 2.700.000 €.


El perfil més habitual d'aquest tipus de volador novell és home, d'entre 21 i 30 anys. La segona franja més representada aquest últim any correspon al segment dels 31 als 40 i, com a novetat, destaca una tendència a l'alça de voladors novells d'edats entre els 11 i els 20 anys. El fet que el vol indoor sigui una activitat molt familiar ha propiciat que els voladors de 41 a 50 anys siguin el quart grup amb major afluència dins del túnel.

 

Les activitats més demandades pels usuaris novells han estat el pack d'inici Wind2, seguit del Wind2X2 i Wind2x3, per a 2 i 3 persones, respectivament. En la categoria de regals els packs estrella han estat els packs Wind4u i Wind Family, dirigits a una persona i a famílies. Una altra dada significativa és que 21.000 persones han contractat un twister, per sentir la increïble sensació de volar a 10 metres d'altura.