El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima el recurs presentat contra l'acomiadament d'Anna Capella directora del Museu de l'Empordà

2017-08-10 17:30

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó a l'Ajuntament de Figueres en el cas de l'acomiadament de la que va ser directora del Museu de l'Empordà Anna Capella. S'ha desestimat el recurs presentat contra els acords presos pel Plenari Municipal i el Consell Plenari del Consorci del Museu de l'Empordà l'any 2015 on es va procedir al seu acomiadament i la condemna a pagar les coses judicials.

El 13 de juliol de 2016 el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona ja va desestimar el primer recurs interposat per Anna Capella contra l'Ajuntament pel seu acomiadament que considerava improcedent.

Ara el TSJC confirma la sentència del Jutjat Contenciós, tot afirmant que el seu acomiadament és conforme a la llei i en cap cas es pot considerar improcedent a l'haver estat nomenada per lliure designació, com a càrrec eventual i sense concurs previ, fet que impedeix adquirir cap dret de permanència en el lloc de treball. En tractar-se d'un nomenament de funcionari eventual, i per tant lliure, hem de concloure que l'acomiadament de l'actora també és lliure per a l'Administració.

El 2n tinent d'Alcalde i regidor de Contenciosos, Jordi Masquef, lamenta que s'hagi hagut d'arribar fins al TSJC per discutir aquest tema i sobretot posar en dubte la legalitat d'uns acords presos pels òrgans municipals competents a l'efecte. També lamenta que la mateixa sentència posi en relleu que en el seu dia, el nomenament de la Directora del Museu de l'Empordà es fes sense concurs previ ni cap altre procediment competitiu, requisit que ve exigit pel Decret 232/2001 de 28 d'agost.

”Aquesta sentència tanca definitivament aquest capítol, i permet mirar en positiu i cap al futur del Museu de l'Empordà, del qual aquest setembre sabrem el nom del nou director o directora amb un projecte presentat prèviament durant el procés selectiu fet amb concurs públic.”