El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona edita una guia amb cent vuitanta llibres de música

2020-11-25 10:45

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una guia de cent vuitanta llibres de música, un document que recull ressenyes de diferents obres de temàtica musical editades durant les dues últimes dècades i que es poden trobar en préstec a moltes de les biblioteques de la demarcació o a la plataforma eBiblioCat.

Aquesta acció està inclosa dins el projecte «78 RPM. Foment de la música a les biblioteques», que es va engegar a finals d’octubre. Davant del descens continuat del préstec de CD a causa dels canvis tecnològics i d’hàbits de consum dels usuaris, es pretén donar visibilitat als llibres de temàtica musical editats en els darrers vint anys i, d’aquesta manera, fomentar-ne el préstec.

La guia s’ha treballat amb l'objectiu de ser un document útil per als usuaris a fi que puguin descobrir la gran varietat de llibres de temàtica musical de qualitat que es troben a les biblioteques públiques, però també com a recurs bibliogràfic per als bibliotecaris per facilitar-los la selecció i l’adquisició de nous documents per a la secció de música.

L’autor de la tria és Raúl Sánchez, membre del grup de treball 78 RPM i treballador de la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, que ha inclòs en la selecció des d’assaigs culturals fins a biografies passant per guies temàtiques, llibres amb perspectiva de gènere, llibres de jazz, de rock i de músiques urbanes o tradicionals, entre d’altres. Fins i tot, hi ha llibres descatalogats, però que encara es poden localitzar a les biblioteques públiques de la demarcació.

S’han repartit exemplars de la guia entre les vuit biblioteques que formen part del projecte «78 RPM. Foment de la música a les biblioteques» (Blanes, Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Puigcerdà, Ripoll i Calonge). Properament, també se’n distribuiran per totes les biblioteques i punts d’informació i lectura de les comarques gironines.

En paral·lel, es podrà consultar i descarregar la guia en el lloc web del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. Així mateix, hi haurà a disposició dels usuaris una altra versió en línia, més reduïda, amb una selecció de l’autor dels quaranta-dos títols més destacats.