El projecte 'Encara hi ha algú al bosc' arriba a Figueres del 23 al 28 de febrer

2021-02-22 18:00

El projecte "Encara hi ha algú al bosc", vinculat a la guerra de Bòsnia, arriba a Figueres del 23 al 28 de febrer. L’espectacle teatral es podrà veure el divendres 26 de febrer al Teatre Municipal el Jardí, al matí en una funció per a instituts i al vespre en una funció per al públic general. A més, del 23 al 28 de febrer, l’Auditori Caputxins acollirà la instal·lació fotogràfica que acompanya a aquest projecte impulsat per l’equip de Cultura i Conflicte.

'Encara hi ha algú al bosc' és un projecte impulsat per Cultura i Conflicte després d’un minuciós treball de recerca periodística i de creació escènica entre 2018 i 2020. El resultat és un triple projecte que inclou una obra de teatre, un documental i una instal·lació fotogràfica sobre les dones que van sobreviure les violacions sistemàtiques durant la guerra a Bòsnia i Hercegovina i sobre els fills i filles nascuts dels embarassos forçats, que ara tenen just 25 anys.

Després d’estrenar-se a Temporada Alta i passar pel Teatre Nacional de Catalunya amb una allau de crítiques excel·lents, el projecte comença la seva gira per Catalunya passant per Figueres del 23 al 28 de febrer. 

La proposta teatral, escrita per Anna Maria Ricart i dirigida per Joan Arqué, es podrà veure el divendres 26 de febrer amb Ariadna Gil, Montse Esteve, Judit Farrés, Magda Puig, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Erol Ileri  que donen veu, a partir de testimonis reals, a les dones supervivents d’aquest conflicte bèl·lic i als fills de les dones violades.

Instal·lació fotogràfica “Encara hi ha algú al bosc”, a l’Auditori Caputxins de Figueres del 23 al 28 de febrer

L’Auditori Caputxins acollirà de dimarts a diumenge una instal·lació fotogràfica, amb fotografies d’Oriol Casanovas, que parteix de dues realitats generacionals de la guerra de Bòsnia: la de les dones supervivents de tortures i violacions, en molts casos després de veure com assassinaven els homes de la seva família; i la dels fills i filles nascuts d’aquests embarassos forçats, bona part dels quals van ser abandonats o donats en adopció. Els anomenats “nens invisibles” són avui homes i dones joves, amb ganes de mirar al futur i de fer saber a les seves mares biològiques que les estimen per sobre de qualsevol circumstància. 

El plantejament de l’espai expositiu inclou no només les imatges d’aquests protagonistes, sinó que convida el visitant a submergir-se en una instal·lació que fa reviure elements de la seva vida quotidiana durant i després de la guerra.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i els horaris de visita són de dimarts a divendres, de 11 a 14h i de 16 a 20h. Dissabte i diumenge: de 11 a 19h.