El projecte 'Els Pastorets' de l’AMPA de l’Escola de Pau finalista als premis FaPac 2019

2019-03-18 20:30

El projecte “Els Pastorets” de l’Ampa de l'Escola de Pau ha quedat finalista en la modalitat de “Tothom a l'Ampa”a la setena edició dels Premis FaPac (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya). 

Aquesta és la primera vegada que l’AMPA de l’Escola de Pau es presenta als premis, tot i que és un projecte que es du a terme des del curs 2015-2016. 

Els Pastorets de Pau són una adaptació d’Els Pastorets d’Olot (text d’Antoni Molins i música d’Ignasi Rubió, 1880). El projecte comença el mes d’octubre amb les inscripcions i els assajos, que es fan els caps de setmana, i acaba el mes de desembre, amb les representacions. 

En aquest projecte hi participen nens i nenes de l’Escola de Pau i les seves famílies, a més de nens, nenes, joves i grans del poble de Pau i amics d’altres pobles. La direcció i coordinació del projecte és a càrrec d’una mare i un pare de l’AMPA vinculats a les arts escèniques. L’organització requereix la implicació de diverses persones coordinadores, algunes de les quals són membres de l’AMPA i d’altres són participants no vinculats a l’escola; en total, unes 75 persones entre àngels, dimonis, pastors, directors, tècnics, regidors i coordinadors de les diferents àrees (luminotècnica, vestuari, maquillatge i perruqueria, attrezzo, muntatge, regidoria d’escenaris i músics). 

Aquest projecte no només dinamitza l’oferta cultural, lúdica i educativa del poble i cohesiona la comunitat educativa, sinó que, per sobre de tot, uneix i permet viure una experiència en família inoblidable. Ha posat en contacte els nens i les nenes de l’escola amb els infants del poble que no van a l’escola de Pau, com també les respectives famílies. A més, enriqueix l’oferta cultural del poble, ofereix un bon esperit nadalenc (amb tots els valors que hi són implícits: pau, amor, bons desitjos, esforç...) i constata que tot esforç té la seva recompensa. 

El projecte no només arriba al nucli de les famílies que hi participen, sinó que s’estén a tota la família: avis, oncles, cosins, amics…, que els vénen a veure a les representacions; les àvies fan el vestuari; els professors vénen a veure’ls, els graven, van participar en el decorat del primer any permetent que els alumnes de l’escola de Pau el fessin en horari lectiu… És, doncs, un projecte d’una gran envergadura amb un espectre molt ampli, que requereix molt d’esforç, rigor i constància, però que té uns resultats molt gratificants i l’experiència viscuda durant el procés també ho és molt. En ser un projecte que es va allargant en el temps, els nens i les nenes de l’escola, com també els del poble i els joves, evolucionen dins del projecte: passen de ser aquell angelet, a poder fer de Sant Gabriel, per exemple; o de ser dimoniet, a fer de Satanàs; o de ser pastor, a tenir intervencions de diàleg… És un projecte que ha permès superar reptes i descobrir capacitats i habilitats de moltes de les persones implicades. 

Les votacions es poden fer fins al 21 de març a través de la web www.premisfapac.cat/votacions-premis-fapac/