El projecte del giratori de la plaça del Sol de Figueres ja està enllestit

2015-05-06 16:00

Després d'incloure una partida de 755.000 euros en el pressupost ordinari de 2015, el ministeri de Foment ha fet un pas més per a la creació d'un gran giratori a la plaça del Sol. Aquests dies, s'està tancant el document definitiu del projecte que permetrà contractar l'obra i iniciar-la aquest any.

Com es pot observar en el document adjunt, el nou giratori permetrà millorar la mobilitat a la cruïlla de l'avinguda Salvador Dalí amb el carrer Empordà, és a dir entre els trams urbans de les carreteres nacionals II i 260 al seu pas per la capital de l'Alt Empordà. Un dels punt de Figueres amb més trànsit de vehicles.

A més, amb el projecte també es contempla que el giratori sigui accessible a l’entorn de l'actual edifici de l'oficina de Turisme a través de dos passos de vianants; l'ampliació de les voreres perímetrals al voltant del giratori; la construcció de passos de vianants adaptats; o, el reforç de la relació entre la Biblioteca Fages de Climent i el centre de la ciutat amb la creació d'una gran vorera a la part nord que els enllaçarà.

Modificacions en la mobilitat
Acabades les obres, tal com es va aprovar en pla de Mobilitat el 2013, serà el moment per canviar el sentit de circulació del carrer Lasauca perquè es converteixi en el vial d'accés al centre des de l'avinguda Salvador Dalí. Una mesura que es complementarà amb la pacificació del trànsit del carrer Rodes.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, explica que "es compleixen els tràmits per fer realitat una obra que serà molt beneficiosa per la mobilitat en una cruïlla molt transitada. A més, aquest serà el pas previ perquè la ciutat accepti la titularitat de l'avinguda Salvador Dalí i es pugui executar un pla més ambiciós per fer més urbana aquesta via".

En relació al projecte que s'està a punt de licitar també es preveu la implantació d’arbrat i la creació d'una zona enjardinada davant de les escales de la biblioteca.