El Port de la Selva recorda el centenari de la revista 'Ressorgiment' dirigida per Hipòlit Nadal

2016-08-01 10:00

L’agost de 1916 apareixia a Buenos Aires la revista "Ressorgiment"; fundada per quatre companys; Manuel Cairol, Francesc Colomer, Luis Arias i Hipòlit Nadal i Mallol en el marc del Casal Català de Buenos Aires. Nadal, fill del Port de la Selva, aviat es va quedar com a únic director portant la publicació amb gran rigor. 

En motiu del centenari de "Ressorgiment", el Port de la Selva ha volgut retre homenatge una vegada més al seu fill predilecte, Hipòlit Nadal i Mallol, artífex de la publicació. Aquest homenatge s’inicia amb la difusió de l’obra de Nadal i amb la commemoració dels 100 anys de Ressorgiment, mitjançant una exposició. "Ressorgiment" va aparèixer mensualment, des del 1916 fins el 1972, sense interrupcions i íntegrament en català. 

L’exposició 100 anys de Ressorgiment, fa un recorregut pels continguts de la revista, explica la seva importància i recorda la figura del seu director Hipòlit Nadal i Mallol. Es podrà veure al Port de la Selva a partir del 4 d’agost, a l’espai carrer Major, 19. La inauguració tindrà lloc el dijous 4 d’agost a les 19.30 h.