El ple de Figueres aprova la creació de l’Oficina municipal de l’habitatge gràcies a l'acord entre el Govern i el grup municipal de la CUP

2017-11-24 17:00

El darrer ple municipal celebrat en sessió extraordinària el dijous 23 d’octubre ha aprovat per unanimitat la creació de l’Oficina municipal de l’habitatge. Finalment, Figueres resoldrà un greuge llargament denunciat per la majoria de grups municipals gràcies a l’acord entre el Govern i el Grup Municipal de la CUP en el marc de la negociació dels pressupostos del 2017.
El dictamen aprovat planteja una primera etapa en la qual un equip de gestió molt qualificat coordinarà els esforços dels diferents serveis d'habitatge i posarà les bases per fer possible, en un termini de dos anys, una oficina oberta als ciutadans que pugui cobrir de forma integral totes les necessitats dels figuerencs en aquest àmbit.
També s’ha acordat que s’informarà sobre les tasques desenvolupades per la nova Oficina dos cop l’any en comissió informativa amb l’objectiu d’examinar el pla de treball de la mateixa.
El grup municipal de la CUP i el Govern de la ciutat valoren l’impuls de l’Oficina com un primer pas per millorar les polítiques d’habitatge a Figueres, i tenen present que cal agilitzar la recuperació dels serveis relacionats amb habitatge que encara presta el Consell Comarcal.