El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació lamenta profundament la recomanació del Govern francès de no viatjar a Catalunya

2020-07-27 11:45

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació lamenta profundament la recomanació del Govern francès de no viatjar a Catalunya pels brots de COVID-19 i reclama una resposta unitària per generar confiança i incidir en el fet que a la destinació s’apliquen totes les mesures higièniques i de seguretat.

Davant la incertesa que genera la situació actual, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona està escoltant activament el sector turístic gironí i li està donant suport per ajudar-lo a recuperar-se. Al mateix temps, continua la campanya publicitària per incentivar la reactivació del mercat francès, divulgant anuncis i continguts en mitjans de comunicació digitals, a la televisió, a les xarxes socials, als portals de viatges i a les guies turístiques, en què es remarca que s’apliquen tots els protocols. 

El turisme francès és el primer mercat emissor de turisme internacional per a la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona. Segons dades extretes de la plataforma TDS Costa Brava Girona, l’any passat les arribades de turistes francesos a la demarcació de Girona van suposar 1.508.587 visitants, xifra que representa un 40,46 % de les arribades internacionals i un 19,08 % de les arribades totals. Pel que fa a les pernoctacions, els francesos varen registrar-ne un total de 5.336.768 i majoritàriament es varen desplaçar en vehicle particular.

El president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha manifestat que «el sector està en un moment molt crític; s’han de prendre mesures contundents de suport al sector turístic, perquè les conseqüències econòmiques seran molt dures». Alhora, el president s’ha compromès a fer costat al sector per sol·licitar al Govern de la Generalitat i al Govern central les mesures de suport necessàries, ja que «el conjunt del sector turístic gironí ha fet grans esforços per poder reobrir els negocis i mantenir uns mínims d’ocupació turística, apostant per la qualitat i aplicant tots els protocols». 

En la mateixa línia s’han expressat Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Norbert Bes, director de l’ens, en la reunió telemàtica del Consell de Direcció de l’Agència Catalana de Turisme, presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. En la reunió s’ha reclamat una estratègia conjunta i comunicació internacional constant, i s’ha indicat que la destinació continua amb la seva activitat.