El Partit Animalista rebutja el número amb gats del Festival del Circ de Figueres

2017-02-18 23:00

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha manifestat el seu "rebuig frontal al lamentable espectacle amb gats que es pot veure dins del Festival Internacional del Circ de Figueres".  

Es refereixen en concret a "un número amb gats que són col·locats amb dues barres a les seves aixelles perquè es vagin desplaçant per elles". 

Segons el Partit Animalista "els gats són animals que, malgrat considerar-los domèstics, es troben en un estat molt primari respecte a d’altres com serien els gossos. Totes les entitats que treballem amb animals i coneixem la seva etologia sabem que els felins no es poden ensinistrar amb reforços positius ni amb joc. Per tant, ens trobem davant d’un espectacle basat en l’abús i el càstig que ha despertat la nostra indignació i incredulitat". 

PACMA Girona es mostra contrari a la utilització d’animals al circ, perquè consideren "que normalitza l’ús d’éssers vius que actuen contra la seva voluntat, i pels quals han hagut de ser ensinistrats amb mètodes sovint abusius que els provoquen malestar i por". Aquesta pràctica - afegeixen - "regularitza de cara a l’espectador l’ús d’animals com a eina d’entreteniment, concepte que considerem nociu, sobretot en el cas de la mainada, que des del seu punt de vista innocent, no és capaç de discernir què hi ha al darrere d’aquests espectacles". 

Per la seva part el Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres ha publicat un informe veterinari sobre els gats i gossos que actuen aquests dies que diu textualment que "no s'observen signes de maltractament físic o psicològic".