'El país dels cuiners' del Museu de l'Empordà tanca amb més de 10.000 visitants i 1.500 menús servits

2019-09-17 13:30

L’exposició “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli” organitzada pel Museu de l'Empordà i comissariada per Josep Algans, Manel Gràvalos i Francesc Guillamet va tancar les seves portes aquest 15 de setembre amb un balanç final de 10.262 visitants des de la seva inauguració el passat 27 d'abril, i que ha comptat amb la col·laboració d’Aigües de Vilajuïga i el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Al llarg dels quatre mesos i mig en els quals ha durat l'exposició, els visitants han pogut conèixer de primera mà el desenvolupament modern de la gastronomia, art, cultura, societat i pensament de l'Empordà a partir de la connexió entre establiments culinaris del territori, com l’Hotel Duran & Restaurant, el Motel - Hotel Empordà o elBulli, i l'empremta de personatges il·lustres com Salvador Dalí, Josep Pla, Carles Fages de Climent, Richard Hamilton, Miquel Barceló i molts altres.

Des del Museu de l’Empordà es van impulsar un bon nombre d’activitats complementàries a l’exposició com visites guiades, conferències, un cicle de cinema,  activitats familiars i tallers relacionats amb la gastronomia, entre d'altres, en les quals hi han participat 1.993 persones durant la seva programació.

Coincidint amb l’exposició, des del Museu de l’Empordà i amb la col·laboració de l’editorial Efadós, es va editar un llibre amb onze textos on periodistes, filòsofs i historiadores, entre d’altres, han recollit com s’han relacionat restaurants i fondes de l’Alt Empordà amb intel·lectuals i artistes.

Finalment, els establiments Hotel Duran & Restaurant i el Motel - Hotel Empordà van oferir un menú amb els seus plats estrella presents a l'exposició i dels quals se n'han servit més de 1.500 menús servits.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que "l’exposició tanca amb un balanç molt positiu pel que fa a visitants i assistents a les activitats programades, a més de sumar-s'hi l'èxit de les propostes gastronòmiques". Per això, Martínez ha avançat que “lligat amb aquesta exposició, treballem per desenvolupar nous productes turístics vinculats amb el turisme gastronòmic de Figueres, fent valdre el potencial culinari de la ciutat i l’Empordà”.