El Museu del Joguet dedica una exposició als 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna

2019-06-20 17:00

El Museu del Joguet de Catalunya de Figueres commemora els cinquanta anys de l'arribada a la lluna amb una exposició que mostra una selecció de jocs i joguets que es van produir a partir de l'inici de l'exploració de l'espai, primer, i de l'arribada a la lluna, després i fins a l'actualitat.

En un primer àmbit de l’exposició es mostra una selecció de fotos de la lluna originals de Juan Carlos Casado, un dels astrofotògrafs més destacats del món i president de l’Observatori Astronòmic d’Albanyà. Les imatges han estat captades durant diverses expedicions astrofotogràfiques a diferents indrets del planeta per a fotografiar la lluna. 

Un altre apartat està dedicat a la saga més famosa de la ciència-ficció creada pel guionista, productor i director George Lucas. A partir de la primera pel·lícula, estrenada al 1977, Star Wars va revolucionar el món dels joguets i els jocs a partir del marxandatge de la pel·lícula, amb el que s’ha anomenat univers expandit. En aquest àmbit s’exposen diversos models dels joguets per a construir de Star Wars cedits per LEGO. 

La possibilitat de arribar a la lluna ha fascinat la humanitat des de l’inici dels temps. Ja l’any 1860, Jules Verne va imaginar un viatge a la lluna i després, al 1902, Georges Méliès va dirigir Viatge a la lluna i només sis anys després, el pioner del cinema a casa nostra, Segundo de Chomón dirigia Excursió a la lluna