El Museu de l'Empordà renova el seu sistema de seguretat amb sistema de gravació i sensors infrarojos

2016-11-09 21:00

El Museu de l’Empordà de Figueres ha renovat el seu sistema de seguretat seguint amb el procés de millora i modernització que s’està fent d’equipament de referència. L’anterior sistema havia quedat obsolet i amb aquests canvis compleix amb les necessitats en matèria de seguretat dels millors museus i centres d'art.

Concretament, la nova instal·lació compta amb sistemes de gravació diürna, nocturna i amb sensors infrarojos de moviment. La seva capacitat d’enregistrament permet fer gravacions durant setmanes i disposa de més d’una trentena de càmeres d’alta definició que poden moure's a 180 graus sense deixar punts foscos.

Segons el regidor de Cultura, Alfons Martínez, "aquesta millora de seguretat equipara el Museu de l’Empordà a qualsevol dels millors museus i s’emmarca en l’aposta per modernitzar l’equipament i fer que esdevingui un punt ineludible per entendre l’art i el patrimoni empordanès”.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que aquesta renovació i millora de les instal·lacions "segueix la línia de donar un nou impuls al Museu de l'Empordà", que és un dels compromisos del Govern.