El Museu de l’Empordà se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus que serà virtual a tot el món del 16 al 18 de maig

2020-05-11 17:30

El Museu de l’Empordà de Figueres prepara per aquest cap de setmana una nova edició del Dia Internacional dels Museus, que aquest any, i amb motiu de la situació excepcional que s’està vivint, serà de forma virtual arreu del món. 

Els dies 16, 17 i 18 de maig el Museu oferirà una programació especial, a través de les xarxes socials i diferents plataformes digitals. Així el dissabte 16 de maig es presentarà la nova visita virtual a les sales d’exposició permanent del Museu. Aquesta visita serà accessible a través de la pàgina web del Museu www.museuemporda.org i permetrà circular per l’equipament com si s’estigués en el propi espai, però des de casa. A més a més, es podrà ampliar informació de diferents obres i artistes exposats.

El diumenge 17, a les 11.45 h i a través de la xarxa social Youtube, Sebastià Roig farà una visita comentada a les sales del Museu que sota el títol “20.000 llegües de museu empordanès” presentarà una visió personal i fantàstica de les obres exposades. Durant la visita, que es farà a partir de la visita virtual explicada en el punt anterior, es remarcaran alguns elements de ciència ficció que algunes de les obres han suggerit a l’escriptor i periodista figuerenc, així com també referències literàries, per convertir-nos en tripulants del cibersubmarí que es capbussarà en les aigües virtuals del museu. 

I durant tot el cap de setmana i també el dilluns 18, es presentarà una càpsula cada dia amb un vídeo del comissari de l’exposició “Art i exili. Artistes de l’exili català del 1939” Enric Pujol, que analitzarà tres peces presents a l’exposició temporal. 

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus també es programava a tot el món la Nit dels Museus, una programació especial nocturna amb diferents propostes que sempre eren molt ben acceptades pel públic. Aquesta edició de la Nit dels Museus s’ha posposat per la nit del dissabte 14 de novembre.