El Mossos d’Esquadra detenen un home per causar 4 incendis a la zona entre Vilopriu i Camallera

2019-07-31 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal (Baix Empordà), amb la col·laboració dels Agents Rurals, van detenir el dia 30 de juliol un home de 71 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Jordi Desvalls, com a presumpte autor de quatre delictes d’incendi.

El passat dia 5 de juliol un mosso, que es trobava fóra de servei, va observar que hi havia foc a peu de la carretera que va de Garrigoles a Verges. L’agent va avisar els serveis d’emergència i els veïns de la zona. Bombers de la Generalitat i Agents Rurals també s’hi van desplaçar ràpidament, fet pel qual, el foc es va poder controlar en la seva fase inicial.

Quan el mosso marxava del lloc va observar un home que somreia i un vehicle, enmig d’una zona boscosa, uns metres més endavant d’on s’havia originat el foc. A l’agent li va semblar sospitosa l’actitud d’aquella persona per la qual cosa quan va arribar al lloc de treball va començar a indagar per saber de qui es tractava. L’endemà va aconseguir identificar-lo.

Els investigadors van estudiar tots els indicis recollits al lloc del foc i van observar idèntiques característiques amb altres tres focs que s’havien originat a la mateixa zona, els dies 18 de juny, 5, 6 i 26 de juliol. En tots el casos els incendis eren entre les localitats de Garrigoles, Colomers, Vilopriu i Camallera. Tots ells havien començat al marge d’una carretera i sempre es localitzava el mateix mecanisme d’inici, una bossa de plàstic plena de papers. A més, en alguns dels casos havia estat vist el mateix vehicle fugint de la zona.

Finalment el dia 30 de juliol, la investigació va donar el seus fruits i es va localitzar i detenir, a Vilopriu, el presumpte autor dels quatre incendis. El detingut havia aconseguit cremar una superfície de quasi 4.000 metres quadrats. La ràpida intervenció dels cossos d’emergència en tots els focs va aconseguir aturar-los en una fase inicial i evitar greus conseqüències.

El detingut, amb antecedents per fets similars, ha passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, el qual l’ha deixat en llibertat amb càrrecs.