El Maçart celebrarà la quinzena edició a finals d'octubre

2012-10-01 12:00

L’últim cap de setmana d’octubre, Maçanet recupera l’ànima artística: El Maçart, que enguany celebra la seva 15ena edició. Una trentena d’activitats gratuïtes per a tota la família (exposicions, muntatges, happenings, performance, street art, espectacles) ompliran places i carrers del poble fronterer; però també les cases dels vilatans, que com si fossin petits museus d’art contemporani, obren les seves portes per acollir artistes de tot el món.
 
Ho fa amb un nou i jove director, Ernest Ollero, que aposta per tornar als orígens de la mostra, “entenem que no cal reinventar el festival, ni reformular-lo, ni reconduir-lo. Senzillament cal reiniciar-lo. Amb la mateixa filosofia que els cervells creadors del festival ho van fer. A partir d’aquesta quinzena edició, el festival consolida la plataforma de creació contemporània d’arts visuals i audiovisuals. Consolida, també, la programació d’espectacles d’artistes contemporanis. Tot això amb una premissa claríssima: Maçart, és el festival més veterà de cultura contemporània de tot Catalunya. I com a bons veterans, enguany, tornem als nostres orígens  respectant la plataforma inicial, el poble de Maçanet de Cabrenys.”
 
A part dels tres dies del mes d’octubre, el col·lectiu té com a objectiu promoure activitats amb continuïtat durant tot l’any, per tal que cada nova edició sigui el tret de sortida de noves creacions i pensaments contemporanis de llarga durada.
 
El Maçart, marca reconeguda arreu del territori, també ha vist disminuit el seu pressupost, per això ha buscat col·laboracions amb artistes d’altres edicions i artistes  novells que han contribuït a la continuïtat del festival. 
 
El festival compta amb el suport de galeries i sales d’exposició d’arreu de Catalunya i la Catalunya nord, creant, així, un teixit d’art contemporàni de qualitat que tindrà el tret de sortida els dies del festival. “Tot i així –explica el seu director- el suport més important i incondicional que cal buscar és el del públic del festival, i el del poble”.