El Jardí de Figueres és un dels 10 teatres de Catalunya que conviden als espectadors a convertir-se en actors sota la direcció artística de la companyia Escarlata

2021-03-09 19:00

10 teatres municipals de Catalunya, entre ells el de Figueres, inauguren de forma simultània el 27 de març, Dia Mundial del Teatre, l’espectacle sonor “C.A.M.E.S.: Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials”, de la companyia Escarlata, projecte de producció pròpia de Transversal Xarxa d'Activitats Culturals.

“C.A.M.E.S.”, ideat en forma d’audioguia, proposa una visita guiada teatralitzada per les entranyes dels deu teatres, un recorregut inèdit per espais poc o gens coneguts pels espectadors, com els camerinos, la taquilla, els magatzems, les sales d'assaig o l’escenari, tant davant com darrere les cortines.

Guiats per la veu en off dels personatges Josep Labsència i Maria Presència, i amb la proposta musical de la cantant, compositora i intèrpret mallorquina Joana Gomila, els espectadors descobriran per què porta mala astrugància que els actors vesteixin de groc o d’on ve la dita de “molta merda”, així com curiositats i anècdotes concretes de cadascun dels deu equipaments.

Els espectadors, proveïts d’audioguies sense fils per escoltar la peça de forma individual i simultània a tot el grup -d’entre 7 i 12 persones a casa passi-, participen de manera activa en la visita guiada fins a convertir-se en els protagonistes de la seva pròpia obra. “C.A.M.E.S.” permet a l'espectador posar-se en la pell de l’actor i viure l’experiència de ser artista.

“C.A.M.E.S”. és una experiència híbrida, a mig camí entre la visita guiada i l’obra de teatre, ideal per a tota la família -nens i nenes a partir de 9 anys-. És un espectacle que es viu de forma individual i amb grups reduïts, per tant, adequat a les actuals normatives sanitàries i de seguretat de la pandèmia. L’espectacle té una durada aproximada de 45 minuts.

L’espectacle s’estrenarà el 27 de març a deu teatres municipals de deu ciutats mitjanes de Catalunya: Teatre Bartrina (Reus), Teatre Auditori de Granollers (Granollers), Teatre Auditori de Sant Cugat (Sant Cugat), Teatre Kursaal (Manresa), Teatre Monumental (Mataró), Teatre Municipal (Girona), Teatre El Jardí (Figueres), Teatre Principal (Vilanova i la Geltrú), Teatre Principal (Olot) i Teatre Auditori Felip Pedrell (Tortosa).