El Gran Recapte arribarà a unes 80 poblacions gironines

2017-11-24 17:30

El Gran Recapte d’aliments que se celebra els dies 1 i 2 de desembre comptarà amb prop de 400 punts de recollida a les comarques gironines, la major part situats a establiments de les cadenes comercials, però també a centres educatius, esportius, llocs de treball i entitats. Les previsions són que durant aquesta edició a les comarques gironines es puguin recollir 450 tones de menjar, sense comptar l’aportació extraordinària de producte que fan les cadenes que hi participen en funció de la quantitat recaptada als seus establiments. El que es demana són sobretot aliments nutritius de llarga durada com llet, oli i conserves de peix i de carn.

Quan falta una setmana per al Gran Recapte encara falten alguns voluntaris per cobrir els torns d’establiments de determinades poblacions com Girona, Palamós, Ripoll, Figueres, Blanes, de Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Roses. Les persones interessades es poden inscriure a través del web del Banc. Es calcula que la campanya arribarà a més de 80 poblacions gironines.

El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, fa una crida a la mobilització perquè encara hi ha moltes famílies que no poden cobrir les necessitats alimentàries mínimes. El Banc ha ajudat aquest any més de 36.000 persones que reben el menjar a través d’un centenar d’entitats benèfiques. El Banc dels Aliments de Girona reparteix uns tres milions de quilos de menjar durant l’any i tot i que el Gran Recapte és la principal campanya de recollida d’aliments, els prop de 500.000 quilos que s’obtenen només cobreixen les necessitats dels primers mesos de l’any. La resta es cobreix amb altres donacions, la recuperació d’aliments i els que provenen de la Unió Europea.