El Gran Recapte aconsegueix al voltant de 425 tones de menjar a les comarques gironines

2014-11-29 22:00

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que durant l’edició d’aquest any del Gran Recapte s’hauran aconseguit al voltant de 425 tones de menjar, una xifra inferior a la de l’any passat a causa de la pluja. Tot i que durant divendres i dissabte al matí el ritme de recollida d’aliments ha estat molt bo, amb un augment del 20% respecte l’any passat en alguns casos, a partir de la tarda s’ha detectat un fre provocat per les fortes pluges que han caigut a determinades zones del país.

Es tracta d’una xifra provisional, que s’haurà de confirmar els propers dies quan s’hagi fet el recompte definitiu de tots els aliments rebuts als més de 400 punts de recollida que hi havia repartits en un centenar de poblacions gironines.

No obstant això, des de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Girona es fa un balanç molt positiu del resultat aconseguit ja que demostra la gran solidaritat dels ciutadans que, en aquesta sisena edició del Gran Recapte han confirmat que coneixien perfectament aquesta campanya.

Aquesta solidaritat ja es va fer palesa quan es va fer una crida per demanar els 4.000 voluntaris que es necessitaven per als punts de recollida previstos a les comarques gironines. La resposta va ser tan positiva que es va crear una llista de suplents.

El menjar que recull el Banc dels Aliments de Girona es fa arribar a 114 entitats benèfiques certificades que són les encarregades de repartir-lo entre les persones necessitades.