El Festival de Peralada produirà l'òpera Turandot de Puccini en el seu 30è aniversari

2016-01-27 13:30

El Festival Castell de Peralada arriba als 30 anys en aquesta edició i per celebrar-ho, ha programat i produït per primera vegada l’òpera de Giacomo Puccini; Turandot. Una òpera mítica del repertori operístic - de gran complexitat escènica i exigència vocal, i l’últim títol del compositor italià i assignatura pendent del festival empordanès.

Es representarà els dies 6 i 8 d'agost i les entrades es posen a la venda aquest dimecres des de les 4 de la tarda.

Així, aquest estiu, Turandot passarà a formar part del llistat de noves produccions del festival, així com del seu llegat operístic, essent la tercera òpera construïda en tallers de l’Alt Empordà sumant-se així als títols d’Andrea Chénier de Giordano (2014) i l’Otello de Verdi (2015); dues aplaudides produccions que han evidenciat la capacitat de producció i de construcció del propi festival dins el camp de l’òpera internacional, gràcies a l’aportació i la ferma convicció i passió pel gènere de la família Suqué-Mateu i del Grup Peralada, i del suport dels patrocinadors.

Per l’escenari de Peralada s’ha pogut veure, Le Villi, Il Tabarro i Gianni Schicchi (primera i tercera part de Il Trittico), La Bohème, Tosca i Madama Butterfly. Tots ells,  grans títols de l’univers puccinià on la passió i la sensibilitat, es presenten de manera magistral a través de la música i de grans personatges. Seguint aquesta passió del Festival per Puccini, s’ha encarregat al director d’escena Mario Gas una nova producció per aquest 30è aniversari. Una Turandot amb escenografia de Paco Azorín que contarà, com sempre, amb grans veus del panorama líric internacional.

No és casual que s’hagi fet aquest encàrrec a Mario Gas en aquesta edició. Gas és una icona i un símbol d’aquest Festival. La relació entre el director i el certamen és d’una admiració mútua i d’una gran compenetració al llarg dels anys. És per això que ambdues parts estan treballant en un projecte il·lusionant, ambiciós i d’una gran qualitat artística per aquest estiu.

L’objectiu és presentar al públic un projecte artístic que no caigui en determinats tòpics però que tampoc renunciï a l’essència de l’obra ni al que el públic espera: mitologia, màgia, sensualitat i orientalisme. Un espectacle contemporani però essencialment puccinià, presentat des del plantejament personal del director d’escena. Una direcció escènica que intentarà abastir un respecte per la història de la mateixa Turandot com a peça escènica, però que al mateix temps projecti a l’espectador nous temps i una visió més actual a través de la escenografia i la pròpia direcció.