El Festival de Peralada estrena 'La Flauta Màgica' amb direcció escènica d'Oriol Broggi

2018-08-03 17:00

El dilluns 6 d’agost el Festival de Peralada estrenarà la seva producció de La Flauta Màgica amb direcció escènica d’Oriol Broggi i direcció musical del mestre, Josep Pons i l’endemà es farà una segona funció. 

Die Zauberflöte, és una òpera còmica (singspiel) en dos actes amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret d’Emanuel Schikaneder. Es va estrenar el 30 de setembre de 1791 al Freihaus-Theater auf der Wieden de Viena. 

La Flauta Màgica que es veurà a Peralada compta amb un elenc de veus de primer nivell arribades d’arreu del món: Andreas Bauer (Sasastro), Liparit Avetisyan (Tamino) Christopher Robertson (Orador) Gerard Farreras (Sacerdot I i home armat II) Vicenç Esteve Madrid (Sacerdot II i home armat I ) Kathryn Lewek (Reina de la Nit ) Olga Kulchynska (Pamina) Anaïs Constans, Mercedes Gancedo i Anna Alàs ((Les tres dames ) Júlia Farrés-Llongueras (Papagena ) Júlia Carreño, Núria Pou, Anna Ruiza, Aina Sala, Júlia Salamero i Núria Vives (Els tres nens) Adrian Érod (Papageno) Francisco Vas (Monostatos) i Lluís Soler (Sacerdot III). Acaba de completar l’elenc l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu, aquests últim dirigit per Conxita García. 

Amb aquesta Flauta Màgica, el conegut director teatral, Oriol Broggi, debuta al món de l’òpera. Davant d’aquest nou repte ha explicat que ‘Intentaré explicar-me el sentiment de petitesa que sento davant la música de Mozart. Buscaré l’equilibri entre la raó i l’emoció que la seva música em desperta. I vetllaré per aquesta teatralitat que enllaça de manera perfecte la música i el cant. Entraré i sortiré de la Nit per compartir amb tothom l’experiència’. D’aquest conte fascinant, el director, Oriol Broggi, ha vist que ‘hi ha amagats símbols i interpretacions darrera les moltes claus amagades en la partitura i el llibret.  Partiré d’un escenari quasi buit, prendré la música i la veu i les faré protagonistes. Entrellaçant aquests elements, la història anirà prenent cos, anirà esdevenint-se...”. 

‘Hi havia una vegada la Reina de la Nit i el seu espòs que governaven el setè cercle solar. Quan ell morí, la Reina va cedir tot el poder al savi Sarastro, amb l’encàrrec d’ocupar-se de l’educació de la seva filla, Pamina...’ La resta de la història continuarà els dies 6 i 7 a l’Auditori Parc del Castell de Peralada. 

La funció del 6 d’agost de La Flauta Màgica estarà dedicada al periodista, crític i amic. César López Rosell, que ens va deixar el passat 26 de juliol.