El Festival Còmic de Figueres tanca la tretzena edició que ha omplert d'humor català uns aforaments òptims i segurs

2020-09-22 10:00

Un any més, tot i les circumstàncies especials sota les quals s’ha celebrat el festival, la direcció del Còmic valora molt positivament la resposta del públic a la seva programació de teatre i humor. Tots els espectacles s’han omplert al màxim d’aforaments permesos en platees, aplicant el filtre sanitari.

El públic de Figueres ha aplaudit amb ganes les propostes d’humor de Guillem Albà, Pepa Plana, Peyu, El Soterrani i Quim Masferrer omplint de riures i esperança els teatres de la ciutat.

“En aquesta versió del festival, tot i veure’ns obligats a suprimir de la programació els espectacles internacionals, les propostes de carrer i les activitats paral·leles que ja estaven organitzades per Setmana Santa, ha resultat ser l’edició que ha demostrat més clarament el bon estat de l’humor català.”  La celebració d’aquesta versió reduïda i adaptada a la situació d’emergència sanitària ha estat una mostra més de la necessitat conjunta entre públic, artistes i organitzadors per aprendre a fer possible la cultura en aquests temps.

“S’ha fet de la millor manera possible seguint tots els protocols sanitaris, essent conscients d’algunes contradiccions, però, i apel·lant també a la responsabilitat individual.”  Aquesta edició s’ha fet sobretot gràcies a la complicitat amb el públic que havia adquirit les entrades per setmana santa i va decidir no tornar-les. Amb aquest gest van enviar-nos un missatge de perseverança que el festival vol agrair als espectadors.

“Ha imperat una certa prudència, tenint en compte la complicació que suposa celebrar un festival en el context de pandèmia. Tot i així, aquesta versió 2.0 ha estat un èxit gràcies a la complicitat del públic.”

La direcció del festival agraeix també la confiança de l’Ajuntament de Figueres que, sensible a aquesta realitat, ha tingut molt clar en tot moment que la cultura s’ha de reprendre i que els escenaris de confinament no són l’horitzó. 

“Ara com ara no es poden atribuir rebrots en els espais de cultura; des de l’estiu ençà s’han planejat les coses amb seny i les experiències a Catalunya conviden a l’optimisme; valorem profundament que l’Ajuntament hagi apostat pel Còmic i haguem pogut oferir un cop més una experiència cultural segura, com ho va fer ja el Festival de Jazz i ho farà properament Figueres Es Mou” .