El Festival Castell de Peralada s'inaugura dijous amb un Rèquiem de Verdi dedicat a Carmen Mateu

2018-07-04 12:00

El Festival Castel de Peralada 2018 aixecarà el teló aquest dijous amb amb una barreja de sentiments amb el Rèquiem de Verdi. Per una banda els organitzadors mostren la seva satisfacció de presentar una programació de qualitat que portarà fins al cor de l’Empordà grans artistes de diferents disciplines artístiques i que estan pensades per fer gaudir als espectadors i aconseguir que passin nits úniques i inoblidables. Per altre part però, entre tots els assistents a l’obertura del Festival hi haurà  el sentiment de no comptar amb la presència de la fundadora i alma mater del Festival, Carmen Mateu, que va morir el gener passat. 

Serà una nit per a recordar-la intensament i per això l’espectacle inaugural està dedicat a ella, a una persona que al llarg de tres dècades va fer possible la difusió cultural i artística a través del Festival, el qual el va omplir de qualitat artística consolidant-lo com a un referent, pel que fa a festivals d’estiu de les seves característiques, a Europa. 

El Rèquiem de Verdi que s’escoltarà aquest dijous a Peralada compta amb un repartiment excepcional, de luxe: la soprano Leah Crocetto, la mezzosoprano Ekaterina Guvanova, el tenor  Charles Castronovo i el baix, Alexander Vinogradov, al costat del Coro Intermezzo i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigits pel mestre Giampaolo Bisanti.

El Rèquiem més emotiu, el més lluminós donarà pas a 23 nits d’espectacles que tindran com a escenaris l’Auditori del Parc del Castell, l’Església del Carme , l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf  i la finca Malaveïna. Nits per somiar sota la llum de les estrelles empordaneses, en entorns idíl·lics carregats d’història, de cultura, de tradició i de grans artistes i espectacles.