'El cos del pol·len' a Maçanet de Cabrenys

2019-08-02 10:30

El dissabte 10 d'agost a les 8n del vespre s'inaugura a l'Oficina de Turisme de Maçanet de Cabrenys l'exposició "El cos del pol·len" d'Esther Pi i Ivan Lorenzo Moldero on s'hi combinen fotografia i escultura.

Art i ciència es fusionen per investigar l'essència de la que estem formats. Aquí es projecta la bellesa, saviesa i la poesia que la natura ens ofereix... sempre a través de dues mirades i dues maneres diferents d'expressar, la de l'Esther i la de l'Ivan. Tanmateix, hi ha lligams formals i conceptuals. 

És un projecte que treballa des de la senzillesa i la sinceritat dels materials. L'espectador pot ampliar i a gaudir d'un viatge sensorial a l'interior i a l'exterior
de la matèria. Aquesta matèria s'espiritualitza al carregar-la de simbologia i potencial creatiu per generar nous significats. 

La selecció de fotografies de l'Ivan mostren el misteri d’un paisatge microscopi construït pel pol·len, juntament amb d'altres elements naturals. Imatges de
microscòpia electrònica d'un gran valor estètic on les composicions en blanc i negre ens condueixen alhora a la fotografia artística i a la ciència. 

Les escultures de l'Esther, que es relacionen amb les imatges, presenten volums ambigus inspirats amb aquests teixits i estructures vegetals i minerals. Les peces
estan elaborades amb diferents materials que construeixen petites instal·lacions tàctils. La intenció és suggerir diverses percepcions i interpretacions. 

A "El cos del pol·len", els camins de l'art i de la ciència van agafats de la mà, enriquint-se i comunicant-se amb llenguatges diversos però amb objectius comuns: investigar l’essència de la que estem formats. Artistes i científics evolucionen i comuniquen la seva visió de l'univers. L'art i la ciència els hi dóna recursos i noves possibilitats per continuar creant, investigant i anant més enllà.