El conseller Jané diu que l'accident de Pont de Molins pot haver estat causat per velocitat inadequada del vehicle provinent de França

2016-04-02 15:00

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha comparegut avui en roda de premsa després de l’accident de trànsit mortal d’aquest matí a la N-II a Pont de Molins en què han mort 7 persones. Jané ha lamentat “aquest tràgic accident que ha acabat amb la vida de 7 persones i n’ha ferida una greument”.

Durant la roda de premsa el conseller ha apuntat que, a l’espera dels resultats de la investigació que s’ha obert, una de les causes de l’accident hauria pogut ser la velocitat inadequada del vehicle provinent de França que ha xocat lateralment amb un altre vehicle que viatjava en sentit nord. Jané a més ha afegit que cap dels cinc ocupants del vehicle francès, que tenien entre 19 i 22 anys, portaven el cinturó de seguretat posat. Pel que fa a l’altre vehicle en què viatjaven tres persones que anaven a treballar al Perthus, sembla que dues d’elles sí que portaven el cinturó de seguretat, una d’elles és la que ha quedat ferida greu i segons han dit els metges que l’atenen si no hagués portat el cinturó ara seria mort.

Jané ha explicat que es tracta d’un accident molt greu, “el tercer més greu dels darrers anys”. El conseller d’Interior ha llançat un “missatge de contundència davant de les actituds imprudents a la carretera perquè poden portar conseqüències a terceres persones”.

En aquest sentit el titular d’Interior ha destacat que “estem molt actius i molt vigilants per frenar el nombre d’accidents amb mesures dirigides a reduir-los dràsticament”. “Màxima exigència perquè deixin de produir-se aquests accidents” ha insistit. 

El sinistre viari s’ha produït al punt quilomètric 763 de la carretera N-II a l’altura de Pont de Molins (Alt Empordà). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 06.24 hores.

Arran del sinistre, s’han activat onze patrulles dels Mossos d’Esquadra, nou vehicles dels Bombers de la Generalitat, que han realitzat tasques d’excarceració, i quatre unitats i dos psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques. Quant a l’afectació viària, la via ha estat totalment restringida amb desviaments cap a l’AP-7 fins a les 09.10 h, quan s’ha pogut habilitar pas alternatiu. La circulació ha quedat normalitzada a les 11.50 h.