El conseller Calvet presenta la urbanització de la segona fase del LOGIS Empordà

2020-07-27 13:00

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat aquest dilluns el projecte de les obres d’urbanització de la fase 2 del LOGIS Empordà, que començaran el setembre vinent. L’empresa pública CIMALSA, que gestiona aquest centre logístic situat al Far d’Empordà, ha adjudicat aquesta actuació atès l’avançat estat de negociació amb diverses empreses per assegurar-ne la instal·lació. Els treballs, que inclouen la totalitat de la vialitat del sector, compten amb un pressupost de 5,7 milions d’euros i tindran un termini d’execució de 10 mesos.

Quan finalitzin les obres, CIMALSA posarà al mercat més de 328.000 m2 addicionals de sòl logístic urbanitzat que permetrà la implantació d’entre 12 i 15 empreses logístiques. L’actuació permetrà generar uns 200 milions d’euros d’inversió privada i uns 2.000 llocs de treball nous.

El LOGIS Empordà forma part del Hub intermodal el Far-Vilamalla, que és una de les peces clau del Corredor Mediterrani. A més del LOGIS, de 73 hectàrees en total, componen aquest hub la terminal ferroviària de Vilamalla, actualment en funcionament i el sector ce5 del Far d’Empordà, d’unes 59 Ha en total, adjacent al LOGIS. Aquest sector compta amb una part destinada a ús logístic (35 Ha, aproximadament) i una part destinada a la futura Terminal Ferroviària del Far d’Empordà (24 Ha). El sector ce5 i la futura terminal es troben actualment en fase de desenvolupament del planejament urbanístic.