El Consell Comarcal destina 30.000 euros per a una nova convocatòria de la subvenció per a projectes culturals

2020-10-29 13:00

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà obre la convocatòria de subvencions culturals de l’any 2020. El període de presentació dels projectes ja està obert i finalitzarà el dilluns 16 de novembre, tota vegada que la documentació s'ha de presentar per mitjans electrònics.

Les subvencions van destinades a projectes culturals innovadors, que es desenvolupin i tinguin un abast i projecció comarcal. Aquestes ajudes es convoquen amb la voluntat de fomentar la cultura en els àmbits del patrimoni cultural material i immaterial. Es poden presentar a la convocatòria persones físiques o jurídiques així com entitats sense ànim de lucre o associacions. Les bases estableixen que l’import de la subvenció no podrà superar el 50% del cost total del projecte o activitat subvencionada.

Aquesta segona convocatòria augmenta la dotació pressupostària fins als 30.000 euros, que beneficiaran propostes s’hagin realitzat abans d’acabar l’any. El conseller comarcal delegat de l’Àrea de Cultura, Josep Maria Bernils, explica que "en un moment com l’actual, en el qual el món cultural pateix amb cruesa els efectes de la pandèmia, aquesta convocatòria d’ajudes és una contribució, sens dubte modesta però ajustada a les nostres possibilitats, a pal·liar una mica aquesta crisi del sector. En la mesura de les seves possibilitats i circumstàncies, em consta que els estudiosos i investigadors, els creadors i les entitats i associacions de la nostra comarca han intentat mantenir el dinamisme que els caracteritza i això també mereix ser valorat i reconegut".

Característiques de la convocatòria

Les bases fixen uns criteris clars a l'hora de baremar els ajuts, com l'interès general del projecte, el contingut i la concordança amb els objectius de la convocatòria, l'abast i impacte del projecte, l'adequació i metodologia del treball previ i la dificultat i viabilitat del projecte. Conscients de les dificultats que tenen els municipis més petits per convocar subvencions d'aquest tipus, un dels criteris té en compte la població d'on rau el projecte presentat. Les programacions anuals de les entitats i associacions no seran objecte d'aquesta subvenció, ja que el consell comarcal vol premiar aquells projectes innovadors.

Contemplen uns camps d'aplicació com són: La creativitat artística, literària i musical d'autors i creadors empordanesos (nascuts o residents a la comarca), la creativitat en noves tecnologies relacionades amb aspectes culturals, la creativitat en la divulgació científica o tecnològica amb personatges efemèrides o fets històrics, la creació o edició de treballs, estudis o publicacions (editorials, audiovisuals o digitals) divulgatives d'aspectes culturals, històrics, folklòrics o patrimonials i l'organització de cicles o conferències, congressos o seminaris relacionats amb aspectes culturals, històrics, folklòrics o patrimonials.

La sol·licitud s’haurà de presentar mitjançant instància genèrica, ha d’anar acompanyada dels següents documents: Memòria de l’activitat per a la qual se sol·licita la subvenció, pressupost de despeses, documentació justificativa per a la valoració dels criteris establerts i la fitxa d’alta de creditor.

El següent web recull les bases i la convocatòria, així com la documentació complementària: https://www.altemporda.org/portal/cultura-i-ensenyament/cultura/lassociacionisme-cultural.