El Concurs del Consell Comarcal del Dia Mundial Sense Tabac ha comptat amb 261 participants de 9 instituts

2019-06-04 18:00

L’Organització Mundial de la Salut celebra cada any, pel 31 de maig, el Dia Mundial Sense Tabac, amb la finalitat de sensibilitzar la població sobre els danys per a la salut que comporta el consum de tabac i per tal d'estimular la reflexió al voltant de la necessitat d’evitar la iniciació i el consum entre els adolescents i joves. En aquest sentit el Consell de l'Alt Empordà ha convocat el 18è Concurs Comarcal de Cartells que enguany porta el lema “Que no et fumin... respira”, adaptat de l’original “Tabac i salut pulmonar”.

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable a la nostra societat. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties coronaries, vasculars i respiratòries cròniques. A més, l’exposició passiva al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

Des de l’any 2002, el Consell Comarcal promou aquest concurs comarcal de cartells, adreçat a tots els alumnes d els instituts de l’Alt Empordà, fent-se ressò dels diferents lemes que l’OMS proposa per promoure que les qüestions relatives al tabac es mantinguin en la consciència pública. Aquesta iniciativa es troba inclosa en el marc del programa de prevenció de les drogodependències de la nostra comarca. 

Aquest any s’han presentat al concurs un total de 261 cartells, provinents de 9 centres d’educació secundària de la comarca. Els centres que han participat en el concurs han estat els instituts Cendrassos, Olivar Gran, Narcís Monturiol i La Salle de Figueres, el Centre Escolar Empordà i l'Institut Illa de Rodes de Roses i els de Vilafant, Castelló d'Empúries i Llançà.

La premiada de la present edició ha estat Amélie Batlle Edmon-Mariette, alumna de 1r d’ESO, que ha rebut 100 € en material educatiu, i 300 € al centre d’ensenyament del qual és alumna (Institut Cendrassos de Roses). 

També s'han atorgat tres accèssits, amb un premi de 30 € cadascun d’ells en material educatiu, als següents alumnes:  Arnau Soler, alumne de 1r ESO de l'Institut de Olivar Gran de Figueres; Júlia Escobar, alumna de 1r ESO de l’Institut de Olivar Gran de Figueres; i Vañesiya Polyakova, de  4rt  ESO al Col·legi La Salle de Figueres.