El càmping l'Àmfora de Sant Pere Pescador rep el premi al millor d'Europa en la categoria de platja

2018-01-12 13:00

Els càmpings de les comarques gironines han rebut en el marc de la fira Vakantiebeurs  que se celebra aquests dies a Utrecht (Holanda) importants reconeixements internacionals  que avalen la gran qualitat de les instal·lacions.

Per una banda, el càmping l’Àmfora, de Sant Pere Pescador, ha estat premiat com a millor càmping de platja d'Europa per part de la prestigiosa guia britànica Alan Rogers que recull més de 2.500 càmpings europeus. A l’Estat espanyol només dos establiments han obtingut un guardó de la guia britànica ( l’altre està situat a Navarra que ha estat escollit com a millor càmping de Natura) i a tot Europa han estat premiats nou càmpings. L’Àmfora és un càmping emblemàtic, amb 891 parcel·les a primera línia de mar i 140 bungalous. Es va obrir l’any 1986 i està gestionat en família des de fa tres generacions.

I per altra banda, més de 30.000 places de càmping de les comarques gironines  ( una quarta part de la totalitat de places dels establiments que aplega l’Associació de Càmpings de Girona) han rebut, també en el marc de la fira d’Utrecht, la màxima distinció que concedeixen les guies europees del sector i que atorguen una categoria de cinc estrelles. Es tracta del TopCamping que reconeix la qualitat dels establiments  i que concedeix el Club d’Automobilistes ANWB (una influent associació holandesa amb 4’3 milions de socis).

El TopCamping l’han rebut aquest 2018 a les comarques gironines els càmpings Les Medes, de l’Estartit; La Ballena Alegre , Las Dunas, l’Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; i Sandaya Cypsela Resort, de Pals. A l’Estat espanyol han rebut aquest reconeixement  un total de 20 establiments;  i a tot Europa, 180.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, que s’ha desplaçat a Utrecht, destaca la importància d’aquests premis que “contribueixen a projectar la imatge de qualitat de la nostra destinació”. Segons Gotanegra el fet de tenir el millor càmping de platja posiciona les comarques gironines com una de les grans destinacions de càmping preferides pels clients holandesos.