El 20 de novembre, el Museu Dalí vist per Gemma Ruiz i Albert Forns

2019-11-15 11:00

Dimecres 20 de novembre a les dos quarts de set del vespre se celebrarà la tercera edició del cicle El Museu vist per... a càrrec dels escriptors Gemma Ruiz i Albert Forns.

Ruiz i Forns proposaran als espectadors que els acompanyin en una visita guiada al Teatre-Museu Dalí i al seu exterior, on s’aturaran per fixar-se en elements que els van cridar l’atenció durant la seva primera visita. Porta per títol 20 d’agost a les 6 de  la tarda: temptativa de repetició d'una visita al museu, tres mesos més tard i l’objectiu és recrear amb la màxima fidelitat aquella visita i la conversa i reflexions que va suscitar. En total, seran unes 8 parades amb comentaris davant d'obres o espais. Ruiz parlarà de l'orientalisme en l’art, de la violència simbòlica cap a les dones, la doble autoria en les peces de Dalí i Gala, entre d’altres. Forns parlarà d'obres d’art amb el Cadillac com a tema, de l'efecte turístic que el museu provoca a Figueres i del marxandatge dalinià, de l'escatologia i del fetitxisme.

Gemma Ruiz és periodista i escriptora. Ha treballat als serveis informatius de TV3 i s'ha especialitzat en cròniques culturals dels Telenotícies. Durant sis anys, va fer les cròniques teatrals al programa La nit al dia. Actualment és redactora en cap d'informatius. Com a escriptora, ha publicat Argelagues i la seva segona novel·la arribarà a les llibreries el 2020. Albert Forns és periodista i escriptor. Ha escrit dues novel·les: Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), guanyadora del Premi Documenta, i Jambalaia, guanyadora del Premi Llibres Anagrama, i el poemari Ultracolors. Col·labora en mitjans com el diari ARA i La Vanguardia, i ha treballat per al CCCB.

És una activitat gratuïta amb places limitades. Per a inscripcions a les activitats, cal posar-se en contacte amb el Servei Educatiu al telèfon 972 677 506 o bé a difusio@fundaciodali.org.