El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d'un temporal de llevant per dissabte

2011-03-10 21:00

El ràpid pas d’una petita depressió encaixonada entre Catalunya i les Illes Balears donarà lloc a un temporal de llevant que dissabte afectarà Catalunya amb pluja abundant, vent fort i una notable alteració de l’estat de la mar.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que les precipitacions s’iniciaran divendres a la nit pel sud de Catalunya i s’estendran cap al nord amb el pas de les hores. Dissabte es faran generals, tot i que les més abundants i intenses cauran al litoral, al prelitoral i a la resta de la meitat est de Catalunya. Localment, en aquestes zones es podran acumular més de 100 mm en tot l’episodi, sobretot a punts del quadrant nord-est. A més, al Pirineu Oriental els gruixos de neu nova podran superar els 20 cm per sobre dels 2.000 metres, i els 50 cm per sobre dels 2.300. Durant la tarda ja deixarà de ploure pel sud del país, i les precipitacions quedaran restringides a la meitat est. Diumenge les precipitacions desapareixeran.

A banda, el vent de llevant i xaloc bufarà fort al litoral i prelitoral, i donarà lloc a un temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres d’alçada, sobretot a la meitat nord de la costa. Diumenge la situació marítima tendirà a millorar. La predicció a mitjà termini indica un nou episodi de pluja a Catalunya de cara a dilluns vinent.