Diferents entitats figuerenques programen activitats sobre els refugiats

2018-03-13 12:30

Diferents entitats de Figueres, sensibilitzades amb la dramàtica situació dels refugiats i amb motiu de la posada en escena de l’obra El metge de Lampedusa, que es podrà veure el dissabte 17 de març a la sala La Cate, han organitzat diverses activitats al voltant d’aquesta tragèdia.

 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA ‘DRET A VIURE… REFUGIATS SENSE REFUGI’ D’ISABEL CASAS
Del dijous 8 al dissabte 31 de març a la sala d’exposicions de La Cate

L’entitat La Cate exposa aquesta selecció fotogràfica de l’estada a l’illa de Lesbos dins d’una experiència de voluntariat duta a terme per tres igualadines el febrer de l’any 2016.

 

CLUB DE LECTURA I TERTÚLIA
Dimecres 14 de març, 19.30 h, Biblioteca Fages de Climent.

El Club de lectura de Llegir el Teatre de la Biblioteca de Figueres organitza una tertúlia dedicada a parlar de les injustes vivències  dels centenars d’exiliats que arrisquen la vida per creuar el Mediterrani des de les costes africanes per arribar a Europa, fugint de la fam del seu país. Comptarà amb un convidat molt especial, Moussa Balde, un jove de 26 anys que fa deu anys va venir tot sol des de l’Àfrica buscant una vida millor.

 

FUNCIÓ I COL·LOQUI DE EL METGE DE LAMPEDUSA
Dissabte 17 de març, 21.00 h, sala La Cate

Posada en escena de El metge de Lampedusa, una obra dirigida per Miquel Gorriz a partir de la novel·la  Llàgrimes de sal, adaptada al teatre per Anna Maria Ricart. Narra la història del metge italià Pietro Bartolo, encarnat per l’actor Xicu Masó, que en la seva autobiografia Llàgrimes de sal relata una vida dedicada a l’atenció dels exiliats que, des de les costes africanes, naveguen fins a l’illa de Lampedusa, on ell els acull, els cuida i també els escolta. Un espectacle que pretén fer entendre la urgència de la catàstrofe i que està basat en fets tristament reals.

Després de la funció, l’Aula de Teatre Eduard Bartolí de Figueres, dins del Cicle Post-funció, ha organitzat un col·loqui obert a tots els assistents amb l’actor Xicu Masó.

 

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL FUOCCOAMMARE (FOC AL MAR) I XERRADA
Dimecres 21 de març, 20.30 h, sala Toni Montal de La Cate

L’entitat figuerenca Cineclub Diòptria projectarà el documental Fuoccoammare (Foc al mar) de l’italià Gianfranco Rosi, estrenat l’any 2016 i que mostra la realitat de l’illa de Lampedusa, que des de l’any 1990 s’ha convertit en un lloc de desembarcament massiu d’exiliats procedents de terres africanes, tal com relata també Bartolo en la seva autobiografia.

Després de la projecció, tindrà lloc una xerrada a càrrec de les associacions Girona Acull i HESED i voluntaris d’ambdues entitats.