Detinguts a la Jonquera dos homes per robar en cinc vehicles estacionats a la via pública i dos més per tinença de drogues

2018-01-18 17:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Figueres van detenir el 16 de gener, a la Jonquera, dos homes, de 21 i 30 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili en aquest municipi, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força a interior de vehicle i un delicte de danys.

La matinada del 28 de novembre del 2017 els mossos de la comissaria de la Jonquera van tenir coneixement que s’havien produït quatre robatoris amb força a l’interior de turismes estacionats a la via pública.

Tots els vehicles, que estaven aparcats en una zona comercial, tenien una finestra trencada i l’interior remenat. Els propietaris van denunciar la sostracció dels seus objectes personals tals com documentació, roba, monedes i ulleres de sol, entre altres.

El passat 11 de gener es va cometre un altre robatori amb força a l’interior d’un vehicle. En aquest cas, van trobar la porta de l’acompanyant forçada i van regirar l’interior causant diversos danys.

Arran aquest fets es va iniciar una investigació que va concloure el passat dimarts amb la detenció de dues persones com a presumptes autors dels cinc robatoris.

Els detinguts, a qui els consten nombrosos antecedents, van passar el dia 17 de gener a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El mateix dia, en un altra actuació policial, es va detenir un home de 30 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la Jonquera, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. En la mateixa actuació policial els agents van denunciar administrativament un jove per tinença il·lícita d’estupefaents d’acord amb la LO 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana.

Una investigació de diversos mesos va determinar que, en un domicili del centre de La Jonquera, s’hi estaria realitzant la compravenda de substàncies estupefaents i es va poder detenir un dels seus distribuïdors.

Paral·lelament, els mossos van denunciar administrativament un comprador a qui se li va localitzar una dosi de cocaïna quan sortia d’aquest domicili.



El detingut, a qui li consten nombrosos antecedents, va passar el dia 17 de gener a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat.