Detingut un camioner romanès que conduïa amb una taxa d’alcohol set vegades superior a la permesa per l’AP-7

2014-10-07 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Figueres van detenir el passat 4 d’octubre, un home de 31 anys. de nacionalitat romanesa, i domicili  desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

Els fets van passar cap a dos quarts de dotze de la nit quan diversos usuaris que circulaven per l’ autopista AP-7, en sentit nord, van alertar que un camió circulava fent ziga-zagues.

Els mossos van localitzar el camió al punt quilomètric 16 de la mateixa via i van comprovar que el camioner circulava pel carril dret i envaïa constantment el carril central de l’autopista, que en aquell tram consta de tres carrils per sentit. En aturar-lo, els agents van observar que el conductor presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1.07 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, set vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

Per tot això, els mossos van detenir el conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió.

El detingut va passar el dia 5 d’octubre a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat sense càrrecs.

L’endemà, un altre detingut a la Jonquera

D’altra banda, els agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir el 5 d’octubre, un home de 30 anys d’edat, de nacionalitat Francesa i veí de Laroque-des-Alberes (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

El mateix dia 5 d’octubre es va produir un accident de trànsit entre dos vehicles, a l’alçada del punt quilomètric 774.5 de la carretera N-II, dins del terme municipal de la Jonquera.

Els mossos, en arribar al lloc, van observar que es tractava d’un encalç i com a conseqüència del xoc, els dos conductors van resultar il·lesos. Els agents van comprovar que el conductor que havia causat l’accident presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu de 0.92 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de tres vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mg/l.

Per tot això, es va detenir al conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

El detingut va passar el dia 6 d’octubre a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat sense càrrecs.