Detingut un camioner begut a la Jonquera que ha atropellat mortalment un vianant

2021-08-01 22:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’ Àrea Regional de Trànsit de Girona han detingut aquesta tarda de diumenge un home de 39 anys, nacionalitat marroquina com a presumpte autor dels delictes d’homicidi imprudent, conduir sota els efectes de l’alcohol, conducció temerària i abandonament del lloc de l'accident.

Els fets s’han produït sobre les 18.10 hores a la població de la Jonquera, concretament a l’avinguda Canigó, a la rotonda de Can Quartos, quan els mossos han rebut avís de la Policia Local, els quals es trobaven amb el conductor d’un camió que havia atropellat mortalment un vianant. La víctima seria un altre camioner amb qui s'hauria discutit.

Segons la Policia Local i el relat de testimonis, el camioner circulava temeràriament per l’avinguda i un cop ha atropellat el vianant ha intentat fugir del lloc.

Posteriorment, s’ha incorporat en sentit contrari per una rotonda de l’N-II i ha provocat un accident amb una topada frontal amb un turisme, moment en què altres xofers que es trobaven allà l’han pogut retenir, com es pot veure en aquest vídeo publicat per Info Jonquera.

Pel que fa a aquest segon accident, ha causat tres ferits de caràcter lleu. A més, el camió ha impactat contra un fanal i un senyal de trànsit.

En la prova d’alcoholèmia el conductor ha donat 0,66 mg/l superant en més de quatre la taxa permesa en professionals.

El detingut passarà en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.