Detingut a la Jonquera un camioner que conduïa amb una taxa d’alcohol cinc vegades superior a la permesa

2018-06-21 08:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector de Figueres, van detenir el passat 18 de juny un home de 43 anys, de nacionalitat ucraïnesa, i amb domicili a Mukachevo (Ucraïna), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

Els fets van passar cap a dos quarts de vuit del matí del mateix 18 de juny, al punt quilomètric 6,5 de l’autopista AP-7, al seu pas pel terme municipal de la Jonquera, on els agents van aturar un camió de grans dimensions que circulava en sentit sud.

Els mossos, en aturar-lo, van observar que el conductor es podia trobar sota la influència de les begudes alcohòliques i per això li van fer la prova d’alcoholèmia.

L’home va donar un resultat positiu de 0.83 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de cinc vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió.

El detingut va passar el dia 19 de juny a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat.