Detingut a Figueres un home que obligava a la seva parella a exercir la prostitució

2016-12-05 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 1 de desembre, un home de 51 anys, de nacionalitat francesa i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte d’inducció a la prostitució, proxenetisme i coaccions.

Els fets es van començar a investigar a finals del mes de novembre quan els mossos de la comissaria de Figueres van tenir coneixement que una noia, de 26 anys i nacionalitat romanesa, podria ser víctima d’un delicte d’inducció a la prostitució.

Els agents van constatar que la noia havia estat exercint la prostitució des de l’any 2009 fins l’any 2010, en un club de l’Alt Empordà, data en que va iniciar una relació sentimental amb un ciutadà francès.

L’any 2011 però, aquest home la va coaccionar per tal que tornés a treballar a la prostitució per tal d’aportar diners a la relació, mentre que l’home no tenia cap feina i vivia dels diners que la noia aconseguia.

Per tal d’aportar més recursos econòmics, l’home la pressionava i intimidava i exercia un fort control sobre ella i dels diners que guanyava. Mitjançant amenaces, obligava a la noia a continuar treballant en el món del sexe. Finalment, arran d’una discussió la dona va marxar de casa i va posar en coneixement dels agents la seva situació.

Els mossos van detenir l’home el passat 1 de desembre a Figueres, com a presumpte autor d’un delicte d’inducció a la prostitució i coaccions.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 3 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.