Detenen un home a l'AP-7 que portava més d'un quilo de marihuana

2014-07-17 11:00

Agents de la Policia de Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van detenir el dia 13 de juliol, a l'AP-7 al terme de Garrigàs, un home de 20 anys d’edat, de nacionalitat francesa i veí de Clermond–Ferrand, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van succeir el mateix 13 de juliol, pels voltants de les onze de la nit, durant un patrullatge de prevenció de robatoris a l’autopista. Una dotació no uniformada va localitzar un vehicle a l’àrea de servei de Garrigàs, en sentit nord, amb dos ocupants que mostraven una actitud vigilant i nerviosa. A més, els agents van veure com amagaven alguna cosa dins el vehicle.

Davant els fets observats, els agents s’hi van acostar, identificar i escorcollar els dos ocupants i el vehicle. A l’interior del turisme van localitzar, amagades en diversos compartiments, diferents bosses de plàstic amb marihuana al seu interior i 5 bossetes petites d’haixix. Mentre els agents escorcollaven el vehicle s’hi va acostar un tercer home, el qual va manifestar que n’era el conductor i propietari.

El pes total de les substàncies localitzades és de 1,35 quilograms de marihuana i 5,72 grams d’haixix. La droga, segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior estaria valorada en uns 1.400 euros.

Davant la troballa de les substàncies estupefaents, els mossos van detenir el conductor i propietari del vehicle, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública  ja que va manifestar que la droga era seva. El detingut va passar el dia 15 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.